Şampiyon Öğrencilere Takdir YÖK’ten Takdimi Rektörden

  • 06 Ocak, 2016

Şampiyon Öğrencilere Takdir YÖK’ten Takdimi Rektörden

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde okuyan ve fakültelerine birincilikle girmeyi başaran öğrenciler başarılarını aldığı ödüllerle taçlandırdı. 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü’nde dün yılın ilk Senato Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı başkanlığında yapılan Senato Toplantısında eğitim-öğretim faaliyetlerine yönelik konular ele alındı. Toplantıya geçilmeden önce ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde okuyan ve fakültelerine birincilikle girmeyi başaran öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri verildi. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Şaraç, bu yıl ilk defa üniversitelerin fakültelerine birincilikle girmeyi başaran öğrencilere bir mektup göndererek, öğrencilerin başarılarını tebrik etti. Bu yıl tüm üniversitelerde ilk defa örnek bir uygulamayı hayata geçiren YÖK Başkanı Saraç’a ve ödüllerini öğrencilere teslim eden Rektör Pınarbaşı’ya, Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne birincilikle giren öğrenciler teşekkür etti.

ÖĞRENCİLER BİRKEZ DAHA GURURLANDI

Senato Odası’nda öğrencilere ödüllerini Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı verdi. Ayrıca Rektör Pınarbaşı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M.A Yekta Şaraç’ın, öğrencilere gönderdiği mektubu ise teslim etti. Rektör Pınarbaşı, böylesi güzel bir uygulamayı ilk defa hayata geçiren YÖK Başkanı Saraç’a, hem kendi adına hem de üniversite adına teşekkürlerini sundu. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Fakültelerine birincilikle girmeyi başaran öğrenciler ise Mühendislik Fakültesi İşletme Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Oğuzhan Çelik, Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Öğrencisi Esra Ökten, İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğrencisi Özgür Mert Kelleci ve Tıp Fakültesi Öğrencisi Gökçen Şahin aldıkları başarı mektubu ve aldıkları ödüller karşında hem Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde okumanın hem de başarılarını bir kez daha taçlandırmanın gururunu yaşadılar. 

‘ÜNİVERSİTEMİZİN ADINI ÖĞRENCİLERİMİZLE YÜCELTECEĞİZ’

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin kendini çok gururlandırdığını ifade eden Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, öğrenciler sayesinde üniversitenin adını daha yücelteceklerini söyledi. Rektör Pınarbaşı: “Aynı başarıları sizlerden her zaman bekliyoruz. Daha çok yeni bir üniversiteyiz. Sizlerin başarıları sayesinde üniversitemizi en güzel şekilde tanıtacağız. Sizlerin de diğer arkadaşlarınızı motive ederek daha güzel ve başarılı çalışmalar yapmanız, üniversitemiz için çok faydalı olacaktır. Sizlerin sayesinde üniversitemizin adını daha da yücelteceğiz. Sizlerin mezun olduktan sonra da ülkemize, vatanımıza ve milletimize daha başarılı insanlar olarak hizmet etmenizi canı gönülden diliyorum” diye konuştu.