REKTÖRÜMÜZ ATV CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

  • 29 Ocak, 2016

‘Liyakata Önem Vereceğiz’

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, katıldığı canlı yayında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ni ve hedeflerini anlattı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ATV ekranlarında yayınlanan Ülkü Arslan'ın hazırlayıp sunduğu ‘Nabız’ programına konuk oldu. ALKÜ hakkında kısa, orta ve uzun vadeli planların konuşulduğu programda, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı kendinden de bahsederek kariyeri hakkında bilgiler verdi. Programda ilk olarak bir ilçede üniversite kurulmasının ilk defa gerçekleştiğinden bahseden Rektör Pınarbaşı, uluslar arası nitelikte bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirterek en önemli şeyin sağlam bir altyapı ve işleyen bir sistem kurmak olduğunu dile getirdi. Rektör Pınarbaşı konuşmasının devamında düşüncelerini; “Biz burada sağlam bir yapı kurabilirsek, sistematik profesyonelce işleyen bir sistem oturtabilirsek bundan sonra işleyiş aynen devam eder diye düşünüyorum. Şu anda burada iyi bir ekip kurmaya çalışıyoruz. Çalışma azmi olan, Alanya'mız için hizmeti bir ibadet gibi gören, ‘halka hizmet Hak’a hizmet’ felsefesiyle çalışan bir ekip kuracağız. Bunu başardıktan sonra hızlı adımlarla ilerleyeceğimizi düşünüyorum.” şeklinde ifade etti.

Üniversite İl Olma Yolunda Atılan Bir Adımdır

Alanya’nın il olması konusunda yöneltilen soruya da “Bir ilçede bir üniversite kuruluyorsa bu o ilçenin il olma yolunda bir adımıdır ve göstergesidir. Alanya'mız il olmak için çok müsait bir yapıya sahip çünkü yakınlarında il yok. Yapılan ve yapılacak olan yollarla ulaşım sorunları da çözülecektir ve bu da Alanya’nın daha da büyümesine yol açacaktır. Benim beklentim ve umudum da çok uzun bir zaman geçmeden Alanya’nın il olması yönündedir.” Şeklinde cevap veren Rektör Pınarbaşı programın devamında dört ayda üniversitemizin kat ettiği yolları, logosu ve ifade ettiği anlamlarından bahsetti.Konuşmasında 6 bin 500 civarında öğrencileri bulunduğunu ifade eden Pınarbaşı, “Diğer üniversitelerden farkımız Alanya’da kurulmak. Biz üniversite olarak şanslıyız. Çünkü çok güzel bir yerdeyiz. Bir kere Alanya ismi yetiyor. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Öğrencilerin gelmesi için bir defa okudukları yerde mutlu olmaları lazım. İlçemiz buna müsait. Bizim de bunun için yapmamız gereken şey iyi bir kampus alanı oluşturmak.” Dedi. Ayrıca mevcut kampus alanı, gerçekleştirilen hizmetler ve planlanan Kestel Kampusu hakkında da bilgiler veren Rektör Pınarbaşı, ileriki haftalarda bu kampüs planı için ihaleye çıkarak yerleşim düzeni ile ilgili mastır planının oluşturulacağını belirtti. Cikcilli bölgesinde de bin 100 dönüm arazi üzerine ana kampus oluşturulmasının planlandığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, projenin tamamlanmasıyla doğası ve manzarası ile çok güzel bir kampus oluşturulacağını ifade etti. 

Liyakata Önem Vereceğiz

Bir üniversitenin nasıl başlarsa öyle devem edeceğini vurgulayan Rektör Pınarbaşı, Alanya’da ciddi bir üniversitenin oluşturulmasının hedeflendiğini vurgulayarak, “Liyakata önem vererek gerçekten hak eden, eğitimi ile alt yapısıyla burada öğretim üyesi olmayı hak etmiş insanları üniversitemiz çatısında toplayacağız. Böylece burada sağlam bir üniversite alt yapısı kurmuş olacağız, iyi hocalarla öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vereceğiz. Diğer üniversitelerden öncelikli farkımız bu olacaktır.” dedi. 

Üniversitelere Hoca Yetiştiriyoruz

Şu an hali hazırda dört fakültenin ve üç meslek yüksekokulunun olduğunu aktaran Rektör Pınarbaşı, ayrıca ALKÜ bünyesinde hoca yetiştiren sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri olmak üzere üç adet enstitünün de bulunduğunu söyledi. Pınarbaşı: “ Biz yüksek lisans ve doktora programlarımıza öğrenci alıyoruz ve hayli de fazla talep alıyoruz.” diyerek konuşmasının devamında eğitim veren diğer bölüm, programlar ve açılması planlanan diğer bölümler hakkında bilgiler aktardı. 

Öğrenci ve Personele ‘VIP’ Kart

Üniversite olarak Alanya Belediyesi ile ortak bir proje yürütüldüğünü de ifade eden Pınarbaşı, “VIP” olarak adlandırılan bir kart basılacağını söyleyerek konuşmasının devamında; “Bu kartı üniversite öğrencilerimize ve personelimize dağıtacağız. Sonrasında öğrencimiz ya da personelimiz şehre indiğinde anlaşmalı olduğumuz restoran, iş yeri, mağaza gibi yerlerde bu kartı göstererek o iş yerinin belirlemiş olduğu indirimlerden yararlanacak. Böylece hem öğrencilerimizi ve personelimiz şehirle daha çok bütünleşmiş olacak, hem de esnafımız bu projeden yararlanmış olacak.” şeklinde konuştu.

Öğrenci Alanya'yı Güzelleştirir

Bir öğrencinin getirisinin bir turistten çok daha fazla olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, öğrencilerin eğitim aldıkları dokuz ay boyunca Alanya ekonomisine turizmden daha fazla katkıda bulunduklarını söyleyerek: “Getiri açısından baktığımızda öğrenci sayımızın artması üniversitemizin gelişmesi Alanya’nın da gelişimine çok büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi. Programın devamında uluslar arası bir üniversite hedefiyle yola çıkıldığını ve bu amaçla ilk olarak Yabancı Diller Yüksekokulunun kurulmasının planlandığını vurgulayan Pınarbaşı; “Bizim dil eğitimine ağırlık vermemiz gerekiyor. Bazı fakülte ve bölümlerimizde derslerin en az yüzde 30’unu İngilizce eğitim vermek istiyoruz.” diye konuştu. Alanya’nın üniversitemize canı gönülden sahip çıktığını ifade eden Pınarbaşı, Alanya’nın eğitim konusunda çok duyarlı olduğunu, hayırsever insanların eğitimi çok desteklediğini belirtti. Rektör Pınarbaşı, “Halkımızın bu desteğinin devam etmesini ümit ediyoruz. Onları yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü onların desteği bize daha çok güç verir. Halkımız bizim yanımızda olursa inşallah biz de daha güzel işler yapacağız.” Dedi. Sağlık ve spor alanlarında da açılan lisans ve ön lisans programlarıyla güçlü bir üniversite olmayı hedeflediklerini aktaran ALKÜ Rektörü Pınarbaşı; “Bir sağlık ve spor turizmini de Alanya'mıza kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Pınarbaşı, ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesinin ve Devlet Konservatuarının da kültür –sanat alanlarında Alanya turizmine olumlu yönde katkıda bulunacağını belirterek gelen turist kalitesinin artacağını dile getirdi.