REKTÖR TÜRKDOĞAN: 15 TEMMUZ’DA MİLLETİMİZ DİMDİK AYAKTA DURMUŞTUR

  • ALKÜ BASIN
  • 14 Temmuz, 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “O karanlık geceyi nurlu bir sabaha dönüştüren milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi o gün de dimdik ayakta durmuştur.” dedi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Türkdoğan mesajında, “Aziz Milletimiz, Anadolu topraklarını bin yıldır kendine yurt edinmiş ve bu topraklarda bağımsızlık, özgürlük, güven, refah içinde yaşama arzusunu hâkim kılmak için büyük bedeller ödemiştir. Milletimiz; bu kutsal topraklara saldıranlara Çanakkale’de, Kût'ül-Amâre’de, Kurtuluş Savaşı’nda ne cevap vermişse 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. O karanlık geceyi nurlu bir sabaha dönüştüren milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi o gün de dimdik ayakta durmuştur.

Bizler; ay yıldızlı bayrağın destanını okuyarak bugünlere gelmiş, bu hain saldırı karşısında tanklara, uçaklara, helikopterlere ve ateş kusan silahlara kendini siper eden bir milletiz. Tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen milletimiz, kahramanlık genlerini daima muhafaza etmiştir. Milletimizin verdiği bu büyük sınav ve günlerce tuttuğu demokrasi nöbetleri, tüm dünya tarafından hayranlıkla izlenmiştir. Ne mutlu bize ki geçmişte olduğu gibi o gün de şer odaklarının kötü emelleri bir kez daha sonuçsuz kalmıştır.

‘15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde, ülkemizin dört bir yanında gösterdikleri azim ve kararlılıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.