MEVLANA'DAN PEDAGOJİK TELKİNLER KONFERANSI

• 23 Aralık, 2015

​MEVLANA'DAN PEDAGOJİK TELKİNLER KONFERANSI

18. 12. 2015 tarihinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından Mevlana’dan Pedagojik Telkinler konulu konferans düzenlendi. Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Gazeteci-Yazar Doç. Dr. Süleyman Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Mevlana Celâleddin-i Rumi’yi anmak ve mirasını paylaşmak adına eserleri, kişiliği ve eğitimci yanı hakkında bilgiler verildi. Mevlana Celâleddin-i Rûmî‘nin vuslata erişinin 742. yıl dönümünde gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Topçuoğlu, Alanya Müftüsü Mustafa TOPAL, Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Demir, Üniversitenin idari kadrosu, akademisyenler, Alanya halkı ve öğrencilerin katılımıyla Üniversitemiz İşletme Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 saat süren etkinliğin sonunda Rektör Pınarbaşı tarafından Doç. Dr. Süleyman Doğan’a çiçek takdim edildi. Konferans sonunda katılımcılara Üniversitemizin hediyesi olarak Doç. Dr. Süleyman DOĞAN'ın Mesnevi'den Pedagojik Telkinler adlı kitabı dağıtıldı ve şahsa özel yazar tarafından imzalandı.