Kutlu Doğum Haftası ALKÜ

  • 11 Nisan, 2016

KUTLU DOĞUM HAFTASI ALKÜ’DE DE KUTLANDI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Kestel Yerleşkesi’nde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program gerçekleştirildi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Topluluğunun iş birliğiyle gerçekleştirilen programa ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Müftüsü Mustafa Topal ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından haftanın anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasına programa katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Rektör Pınarbaşı; “Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası’nın ana temasını “Tevhid ve Vahdet” olarak belirledi. Günümüz dünyasında bu kavramları çok iyi anlamaya ihtiyacımız var. Şu anda baktığımızda dünyamız tam bir kaos içinde. Özellikle Müslüman dünyasında kan ve gözyaşı hakim, zulüm altında yaşayan müslümanlar var. Bunların nedeninin Kur’an ve Sünneti yeterince anlayamamamız olduğunu düşünüyorum. İslamı iyi anlayamayan gençleri kandıran dış mihraklar islam dünyasını karıştırmak için barış dini İslamı kan döken terör örgütleri şeklinde lanse etmeye çalışıyorlar. Bu yüzden Peygamber Efendimizin hayatını ve hadislerini anlamaya tüm İslam Dünyası olarak çok ihtiyacımız var. Bu vesile ile bugün gerçekleştirilen programın bu konuya bir nebze olsun katkısı olabilirse ne mutlu diyorum.” dedi. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından programda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftası için hazırladığı sinevizyon gösterimi ve Kestel Alantur Ayhan Şahenk İlköğretim öğrencilerinin şiir dinletisi gerçekleştirildi.

“HABİL İLE KABİL’DEN BU YANA İNSANLIK İYİ İLE KÖTÜNÜN SAVAŞINI VERMİŞTİR”

Ney eşliğinde ilahi dinletisinin ardından programa konuşmacı olarak katılan Alanya Müftüsü Mustafa Topal, insanlık tarihinden itibaren Habil ile Kabil’den bu yana iyi ve kötünün sürekli mücadele içinde olduğunu anlatarak; “Hz. Adem’den Peygamber Efendimiz’e kadar gelen onlarca hatta rivayetlere göre yüzlerce peygamberin insanlığa anlattığı gerçek insanoğlunu Kabil’in gittiği yoldan men ederek Habil’in yoluna yani doğruluk, güzellik, dürüstlük, insana güzel bir hayat bahşedici yola yöneltmektir. Bütün peygamberlerin geliş görevi budur.” diye konuştu.

" 'ISLAMPHOBIA' DEDİKLERİ ÖZÜNDE BATININ İSLAM KARŞITLIĞIDIR”

Müslümanların içinde bulundukları kötü durumların onların İslamı ve Hz. Muhammed’i (sav) gerçek anlamda anlamamalarından kaynaklandığını ifade eden Topal, bu durumun batı dünyası tarafından “Islamphobia” olarak nitelendirilmesine de karşı çıkarak, açılımı “İslam korkusu” olan bu kelimenin tamamen Müslüman karşıtlığından ileri geldiğini vurguladı. Kutlu Doğum Haftası’nın 1989 yılından bu yana hafta olarak kutlanmaya başlandığını dile getiren Topal, her yıl, bu hafta içinde işlenen temaların insanlar tarafından idrak edilerek hayatlarına geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Programın ardından Alanya Müftüsü Mustafa Topal’a Rektör Pınarbaşı tarafından plaket takdim edildi. Etkinlik sonunda katılımcılara ve öğrencilere gül dağıtılarak pilav-ayran ikram edildi.