ESNAF ÖĞRENCİSİNE SAHİP ÇIKIYOR

  • 15 Şubat, 2016

ESNAF ÖĞRENCİSİNE SAHİP ÇIKIYOR

“Alanya Esnafı Üniversitesine Sahip Çıkıyor” Projesinin basın lansmanı programı gerçekleştirildi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya Belediyesi ve Alanya esnafı ile ortaklaşa yürütülen program çerçevesinde hazırlanan “VIP KART” uygulaması gerçekleştirilen tanıtım kahvaltısıyla basın mensuplarına tanıtıldı. 

Üniversitemizde eğitim gören öğrenciler ve üniversite çalışanlarına dağıtılacak olan VIP Kart ile hem öğrencilerimize ekonomik açıdan destek sağlanması hem de Alanya esnafının iş hacminin büyütülmesi hedeflenmiştir. VIP KART sahipleri, uygulamaya destek veren firmalardan çeşitli oranlarda indirim hakkı elde edecekler. Bu proje ile bir turizm kenti olan Alanya’nın kış aylarında da öğrenci potansiyeli ile ekonomisinin daha da canlandırılması, ayrıca Alanya esnafı ile üniversite ve çalışanları arasında sağlam bir köprü oluşturulması hedeflenmektedir. Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Altso Meslek Yüksekokulu(MYO) Müdürü Doç. Dr. Süleyman Uyar ve proje sorumlusu Ayşenur Özdoğan Gülmez’in birlikte yürüttüğü projenin basın lansmanına ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcıları Nazmi Yücel ve Ali Yenialp, Altso MYO Müdürü Doç. Dr. Süleyman Uyar, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, firma yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Tanıtım toplantısında, Alanya’da bir üniversite kurulduğundan halkımızın tam olarak haberdar olmadığını vurgulayan Rektör Pınarbaşı; “Alanyalıların Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adında rektörüyle, bütçesiyle, birimleriyle ayrı bir üniversitesi var. İlçede bir üniversite açılması Türkiye’de ilk defa oluyor. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Üniversitemizin duyulmaya ihtiyacı var. Kendi halkımızın öncelikle üniversitemizin ismini duymaya ihtiyacı var. Bu bağlamda bu tip yapılan kampanyalar üniversitemizin adının duyulmasında çok faydalı olacak.” dedi.

Üniversite olarak 6 bin 500 öğrenci ve 200’ün üzerinde Akademik ve idari personeli olan bir kurum olduklarını aktaran Rektör Pınarbaşı, “Alanya’mız zaten bir dünya markası, o yüzden çok şanslıyız. Ama öğrencilerimize de sahip çıkmamız lazım. Öğrenciler Alanya’nın öğrenci dostu bir şehir olduğunu duyduğu zaman Alanya’yı daha çok tercih edecektir. O yüzden “Vip Card” projesini çok önemli buluyorum.” şeklinde konuştu. 20 işyerinin projeye destek verdiğini ifade eden Rektör Pınarbaşı, diğer esnafların da projeyi desteklemesini ve böylece sayıyı çok daha fazla rakamlara ulaştırmayı istediklerini dile getirdi. Bu projeyle öğrencilerin ve personelin esnaf ile daha çok bütünleşeceğini vurgulayan Rektör Pınarbaşı; “Projeye destek olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcıları Ali Yenialp ve Nazmi Yüksel’e, ALTSO Meslek Yüksekokul’u Müdürü Doç. Dr. Süleyman Uyar’a ve projeye katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi. Alanya Belediyesi Başkan Yardımcıları Nazmi Yüksel ve Ali Yenialp de Alanya esnafının desteklerini canı gönülden beklediklerini söyleyerek projede emeği geçenlere teşekkür etti.