DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İÇİN SGK İLE BÜTÇE PROTOKOLÜ İMZALANDI

  • ALKÜ BASIN
  • 28 Aralık, 2023

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof.  Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Diş Hekimliği Fakültesi’ne 2024 yılında ödenecek bütçenin belirlendiği “Sağlık Kurumlarında Global Bütçe Protokolü”nü SGK yetkilileri ile imzaladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) sağlık alanında verdiği hizmetler için yeni protokoller imzalamaya devam ediyor. Bu kapsamda ALKÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2024 yılı hizmet bedelinin ödeneği için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile “Sağlık Kurumlarında Global Bütçe Protokolü” imzalandı. Ankara’daki SGK binasında yapılan protokol, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Usul ve Sağlıkta Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Dt. Seyfullah Kurt arasında imzalandı. Protokol kapsamında, 2024 yılında ALKÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne ödenecek bütçe yer aldı.

REKTÖR TÜRKDOĞAN: “YENİ DÖNEMDE PROTOKOL ANLAŞMALARI DEVAM EDECEK”

Atılan imzalar sonrası açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkdoğan, yeni yılın gelmesiyle yeni dönemde de protokol anlaşmalarının devam edeceğini söyledi. SGK ile yapılan Sağlık Kurumlarında Global Bütçe Protokolü imzasına da değinen Rektör Türkdoğan, “Pandemi döneminde SGK tarafından hayata geçirilen ve halen yürürlükte olan ‘Sağlık Kurumlarında Global Bütçe Protokolü’nü imzalayarak fakültemize ödenecek bütçe belli oldu. İmzaladığımız protokol ile Diş Hekimliği Fakültemizin hizmet kalitesini daha ileri bir seviyeye taşıyabileceğiz. Protokolün imzalanmasında emekleri olan başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’a, SGK Başkanı Dr. Raci Kaya’ya, GSS Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Usul ve Daire Başkanı Dt. Seyfullah Kurt’a teşekkür ederim. Protokolümüz, Diş Hekimliği Fakültemize hayırlı olsun.” dedi.