ALKÜ, YÖK'ÜN İHTİSASLAŞMA İÇİN SEÇTİĞİ 8 ÜNİVERSİTE'DEN BİRİ

• 18 Mart, 2016

ALKÜ, YÖK'ÜN İHTİSASLAŞMA İÇİN SEÇTİĞİ 8 ÜNİVERSİTE'DEN BİRİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, 16 Mart 2015 tarihinde YÖK merkezinde Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI'nın da aralarında olduğu 8 üniversite rektörü ile ihtisaslaştırılmış ÖYP (Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı) konusunda bir toplantı yaptı. Buna göre, Türk yükseköğretiminde ilk kez öğretim elemanı yetiştirmede "öncelikli ve odaklı" bir program oluşturuldu. Ülkenin 2023 hedefleri doğrultusunda ihtiyaç duyduğu alanlar tespit edilerek bu alanlarda ihtisaslaşması öngörülen üniversitelere kadrolar öngörüldü. Bu kapsamda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi de Sağlık ve Moleküler - Hücresel Mühendislik alanında ihtisaslaşacak üniversite olarak belirlendi ve üniversitemize bu alanda yetiştirilmek üzere 10 kadro sağlandı.

Saraç, 10’uncu Kalkınma Planında Üniversitelerin İhtisaslaşması’nın planlandığını anımsatarak, hazırlanan yeni YÖK Yasası’nın bu çerçevede yaklaşım öngördüğünü aktardı. Sürecin yasalaşmasını beklemeden görev tanımları, yetki ve yetkinlikler kapsamında gereğini yapma yönünde hareket ettiklerini belirten Saraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitelerimizin ihtisaslaşmasına yönelik olarak yükseköğretim sistemimizdeki özellikle yeni kurulmuş üniversitelerimizin ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda odaklanmasını ve buna yönelik öğretim üyesi ihtiyacının da bir politika dahilinde karşılanmasını öngörüyoruz." Konu hakkında açıklamalarda bulunan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda misyon üstlenecek 8 üniversiteden birisi olarak Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin seçilmesinin Alanya'mız ve üniversitemiz için çok büyük bir onur ve kazanım olduğunu ifade ederek, tercihlerinden dolayı YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta SARAÇ'a teşekkürlerini ifade etti. Toplantının ardından YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta SARAÇ'ı makamında Alanya Kaymakamı Dr. Hasan TANRISEVEN ile birlikte ziyaret eden PINARBAŞI, üniversitemizin mevcut durumu ve ileriye yönelik planları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.