ALKÜ’NÜN GURURLARI WRW24 LANSMANINDA

  • ALKÜ BASIN
  • 21 Ocak, 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve millî sporcusu, Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası (WRW24) Lansmanına katılarak ALKÜ’yü temsil ettiler.

Antalya önemli bir organizasyona ev sahipliliği yapmak için kolları sıvadı. Antalya Kepez Belediyesi Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde, 21 Nisan’da Antalya EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası (WRW24) lansmanı yapıldı. Basın lansmanına, Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Arif Alpkılıç, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Türkiye Atletizm Federasyonu Olimpik Performans Direktörü Doç. Dr. Işık Bayraktar ve ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türkiye Atletizm Federasyonu Sporda Koruma Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Elvan Deniz Yumuk katıldı. Lansman töreninde aynı zamanda ALKÜ’yü, 2023 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nın 20 kilometre erkekler yürüyüş kategorisinde temsil ederek 1.23.40 derecesiyle dünya şampiyonu olan ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek olan ALKÜ’lü öğrenci Millî Sporcu Salih Korkmaz da yer aldı.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Lansmanı’nda Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Büyükler Kadın ve Erkek 20 km, U20 Kadın ve Erkek 10 km, ayrıca 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na ilk kez dahil edilecek Maraton Karışık Bayrak Yürüyüş yarışmasının da düzenleneceği bilgisi verildi.  Ayrıca 20 km branşı için ilk Olimpiyat kotalarının bu yarışma ile verileceği bilgisi yer aldı. Olimpiyatlarda 25 takımın katılım göstereceği Maraton Karışık Bayrak Yürüyüş branşında yarışacak ilk 22 takım, Antalya’da yapılan şampiyona sonrası belirlenecek.

REKTÖR TÜRKDOĞAN’DAN TEBRİK

ALKÜ’nün spor alanında başarılar göstermeye devam ettiğini dile getiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerine ve yarışmaya katılacak Millî Sporcu Salih Korkmaz’a başarılar diledi.