ALKÜ’DEN ÖNEMLİ ORGANİZASYON’A KATILIM

  • ALKÜ BASIN
  • 15 Aralık, 2023

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) TMOK Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı çalışmalarına katıldı.

Türk sporunun paydaşları, sporda eşit liderlik için bir araya geldi. TMOK “Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı 2023-2025”in tanıtım toplantısı kapsamında bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Olimpik Spor Federasyonları, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İBB Spor İstanbul, spor kulüpleri, sporcular, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler; düzenlenen panel ve grup tartışmalarında kadınların spor alanında liderlik ve yöneticilik pozisyonlarında daha fazla yer almalarına yönelik stratejileri ve iyi uygulamaları değerlendirdiler. Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi (TMOK), Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) ve 7 Avrupa ülkesinin Ulusal Olimpiyat Komitelerinin temsilcileri katılım sağladı.

Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi, “Sporda Daha Eşit Liderliğe Ulaşmak İçin Rehberlik – Guidance to Achieve More Equal Leadership in Sports (GAMES) Projesi” ile ilgili sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Ataköy Olimpiyat Evi’nde gerçekleşen proje tanıtım toplantısına ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Elvan Deniz Yumuk hem ALKÜ hem de Türkiye Atletizm Federasyonunun (TAF) temsilcisi olarak katıldı.

“Sporda Daha Eşit Liderliğe Ulaşmak İçin Rehberlik – Guidance to Achieve More Equal Leadership in Sports (GAMES)” projesi sunumu ile TMOK Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı 2023-2025 sunumu, düzenlenen panelin ardından federasyon ve TMOK temsilcilerinin grup çalışmaları yapmaları ve değerlendirmelerde bulunmaları ile devam etti.