ALKÜ’DE İSTİKLAL ŞAİRİ ERSOY’UN HAYATI ANLATILDI

• 27 Aralık, 2023

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri kapsamında millî şair Mehmet Âkif Ersoy’un anıldığı “Doğumunun 150. Yılında İstiklâl Âbidesi Mehmet Âkif Ersoy” isimli konferans düzenlendi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde, (ALKÜ) Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri çeşitli programlarla devam ediyor. 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası kapsamında millî şairin yaşamından notların anlatıldığı “Doğumunun 150. Yılında İstiklâl Âbidesi Mehmet Âkif Ersoy” adlı konferans düzenlendi. Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu’ndaki etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Prof. Dr. Mehmet Kılıç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. ALKÜ Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir’in konuşmacı olduğu konferansta, İstiklal Marşımızın yazarı millî şair Mehmet Âkif Ersoy’un doğumundan vefatına kadar olan süreç anlatıldı.