Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin (ALKÜ) düzenlediği 8. Küresel İslami Pazarlama Kongresi Alanya Lonicera World Otel’de başladı.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), İslami Pazarlama Örgütü, Katar Üniversitesi ve Ürdün Üniversitesi’nin ortaklığında düzenlenen 8. Küresel İslami Pazarlama Kongresi Alanya Lonicera World Otel Kongre Salonunda başladı. 8. Küresel İslami Pazarlama Kongresine, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Ortadoğu ülkeleri ile İngiltere, Amerika, Fransa, Almanya, Endonezya, Malezya, Pakistan, Libya, Cezayir gibi 30 farklı ülke ve 110 farklı üniversite ve kurumdan 150 akademisyen ve aileleri katılım gösteriyor. Kongrenin açılışına ise Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yavuz Uysal ve çok sayıda akademisyen katıldı.
“ALKÜ VE ALANYA’YI BİLİM CAMİASI TANIYACAK”
“Bu organizasyonun düzenlenmesinde birlikte hareket ettiğimiz İslami Pazarlama Örgütü’ne, Katar Üniversitesi’ne ve Ürdün Üniversitesi’ne ve toplantımızın gerçekleştirildiği Alanya Lonicera World Hotel yetkililerine de gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum” diyerek Programın açılış konuşmasını yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, turizm alanında Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Alanya’nın bilimsel ve uluslararası kongrelerle de adından söz ettirmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Rektör Pınarbaşı, “Üniversitem adına bu tür kongre ve konferanslara ev sahipliği yapıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Deniz, kum ve güneşiyle Dünya’nın önemli şehirlerinden birisi olan Alanya'mızın, bilim camiasında da tanınması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu amaca yönelik olarak bu yıl içerisinde 6 uluslararası kongre düzenliyoruz.” dedi.
KONGRE VE SEMPOZYUMLAR ALKÜ’DE YAPILMAYA DEVAM EDECEK
Kongrenin içeriğine yönelikte bir konuşma gerçekleştiren Rektör Pınarbaşı, “Günümüzde 1,6 milyarın üzerinde nüfusu bulunan İslam Dünyası’nın tüketim potansiyeli, araştırmacıların ve şirketlerin ilgisini çekmektedir. Dini inançları çerçevesinde hareket eden Müslüman tüketiciler, birçok farklı sektörde (tatil, finans, gıda, kozmetik) inançlarına uygun ürün ve hizmetleri tercih etmektedirler. Dünya genelinde helal ürün ve hizmetlerin yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir hacme ulaştığı tahmin edilmektedir. Gerek İslami nüfusun artış hızının yüksek olması, gerekse İslami kesimin gelirlerindeki artışına bağlı olarak helal ürünlerin önemi giderek artmaktadır. Bu bağlamda, Türkiye’nin önemli tatil merkezlerinden birisi olan Alanya'mızda üniversite olarak 3-5 Mayıs tarihleri arasında, “Helal Pazarlama” konusunda, dünyanın önemli buluşmalarından birisi olan “8. Küresel İslami Pazarlama Kongresi'ni düzenleme kararı aldık” dedi.
“ALKÜ HIZLI İLERLEYEN BİR ÜNİVERSİTEMİZ”
Dünyanın farklı noktalarından Alanya’ya gelen misafirlere teşekkür eden Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, “Dünyadaki son dönemdeki iletişim ve ulaşım alanındaki gelişmeler sayesinde dünya üzerinde artık sınırlar kalmamış gibi. Binlerce yıldır aynı coğrafyalarda yaşayan kardeş ülkelerle zaten aramızda şimdiye kadar hiç sınır olmamıştır. Günümüzde her şeyin pazarlandığı bir dönemde özellikle de bu kadar çok ortak noktası olan devletlerin, milletlerin birbirleriyle pazarlama yapacağı çok fazla alanların bulunduğunu düşünüyorum. Alanya, Akdeniz’in önemli bir turizm merkezidir. Deniz, kum, güneşin yanı sıra Alanya’da keşfedilecek çok fazla güzellik var. Buradaki geçirdiğiniz zaman diliminde Alanya’yı keşfetmeye zaman ayırırsanız, Alanyalıların sizleri gönülden karşılayacaklarını göreceksiniz” dedi. "Bu organizasyonda emeği geçen herkese, özellikle de Üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Henüz çok yeni bir üniversite olmasına rağmen çok hızlı ilerliyor. Uluslararası bir üniversite olma adına çok gayretli bir çalışma yürüten Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kongrenin açılışında ayrıca Southern İllinois Üniversitesinden Prof. Dr. John Fraedrich “Küresel Değerlerin ve Ahlakın Pazarlamaya Yansımaları” konusunda katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Kongrede, Ürdün Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Muhammad Alkhatib, Punjab Üniversitesi Hailey Bankacılık ve Finans Koleji Müdürü Prof. Dr. Mubbsher Munawar Khan, Jerash Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Altahat ve TSE Helal Sertifika birimi yetkilileri bir sunum gerçekleştirdi. Program, 2 gün boyunca paralel salonlarda bildirilerin sunulmasıyla devam edecek. 3. günde ise misafirlere Alanya'nın tarihi ve turistik yerleri gezdirilerek Alanya tanıtılacak.
Programın kapanışında ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, sunum yapan konuklara plaket takdim etti.