ALKÜ 1.Bilim Kültür Ve Bahar Şenlikleri Sona Erdi

  • 07 Kasım, 2016

ALKÜ 1. BİLİM KÜLTÜR BAHAR ŞENLİKLERİ SONA ERDİ

9-13 Mayıs 2016 tarihlerinde Üniversitemizde 1. Bilim, Kültür ve Bahar Şenlikleri yapılmıştır. 13 Mayıs Cuma sabahı, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 8 askerimizin şehit, 8 askerimizin de yaralı haberlerinin gelmesi nedeniyle 13.05.2016 Cuma günü 1. Bilim, Kültür ve Bahar Şenlikleri kapsamında planlanan tüm müzik ve eğlence programları iptal edilmiş; bunun yerine Üniversite imamımız tarafından ödül törenine müteakip Yasin-i Şerif okunarak şehitlerimizin ruhlarına dualar edilmiştir. Günlük bazda yapılan aktiviteler aşağıda sıralanmıştır.

13 Mayıs Cuma günü Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 8 askerimizin şehit olmasının ardından üniversitemizde ALKÜ 1. Bilim Kültür ve Bahar Şenlikleri kapsamında konser ve müzik içerikli eğlenceler iptal edilerek, yerine ödül törenine müteakip Yasin-i Şerif okunarak şehitlerimizin ruhlarına dualar edilmiştir. Alanya’mızın Şehit Polisi Coşkun Nazilli’nin ailesi de davet edilmiştir. Törende, ALKÜ Öğrencisi Berat Genç’in Şehit Polis Coşkun Nazilli için yazdığı şiiri ALKÜ Öğrencisi Hakan Yıldırım okudu.

ALKÜ 1. Bilim, Kültür ve Bahar Şenlikleri ödül törenine ise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Kazım Develioğlu, ALKÜ Personel Daire Başkanı Özkan Çıtak, ALKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün, ALTİD Başkanı Burhan Sili, ALTSO Meclis Başkan Vekili Mustafa Irmak, ALTSO Meclis Üyesi Fatma Taşpınar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi Şube Müdürü İlyas Şirin, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI, ALKÜ 1. Bilim, Kültür ve Bahar Şenliklerinin düzenlenmesine katkı sağlayan komite üyelerimiz ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş’e, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün’e Yrd. Doç. Dr. Serpil Kocaman ve Yrd. Doç. Dr. Muharrem Aksu’ya; ayrıca sponsorlarımıza, Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Akınet’e, Öğrenci Topluluğunda görev alan öğrenci arkadaşlarımıza ve özellikle de Girişimcilik Yarışmasında ilk üçte dereceye giren öğrencilerimize maddi ödül desteği sağlayan ALTSO Başkanı Sayın Mehmet Şahin ve ALTSO üyelerine teşekkürlerini sundu.